Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον παραδεισένιο συνδυασμό σοκολάτας και κράκερ με αυτό το απολαυστικό κέικ σοκολάτας κράκερ. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Η συνταγή συνδυάζει την τραγανότητα των κράκερ με τον πλούτο της σοκολάτας, με αποτέλεσμα μια μοναδική και λαχταριστή απόλαυση που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 πλαίσιο
Κρακερ σοκολάτας

2 φλιτζάνια
Βαριά κρέμα

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

½ φλιτζάνι
Βούτυρο

4
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

½ φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

Τσίμπημα
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το υπέροχο κέικ σοκολάτας, θα βρείτε αυτό τα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Ταψί
  • Φούρνος
  • Κρακεράκια σοκολάτας
  • Βαριά κρέμα
  • Ζάχαρη
  • Βούτυρο
  • Αυγά
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Κάκαο σε σκόνη
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώστε το ταψί.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά. Χτυπήστε ή χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
3. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
4. Ρίχνουμε σταδιακά την παχύρρευστη κρέμα στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και μεταξένιο.
5. Παίρνετε τα κράκερ σοκολάτας και τα στρώνετε στο ταψί με λαδόκολλα, καλύπτοντας εντελώς τον πάτο. Σπάστε τα κράκερ αν χρειάζεται για να χωρέσουν ομοιόμορφα.
6. Βάλτε ένα μέρος από το κουρκούτι πάνω από τη στρώση των κρακερών, απλώνοντας το ομοιόμορφο με μια σπάτουλα.
7. Επαναλάβετε τη διαδικασία, εναλλάσσοντας στρώσεις κράκερ και κουρκούτι μέχρι να εξαντλήσετε όλα τα υλικά. Βεβαιωθείτε ότι το ανώτερο στρώμα είναι κουρκούτι.
8. Τοποθετήστε το ταψί σας στο φούρνο και ψύξτε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγείτε καθαρή οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
9. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
10. Αφού κρυώσει, βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε για να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το υπέροχο κέικ σοκολάτας είναι περίπου 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά, ακολουθούμενος από τουλάχιστον 2 ώρες ψύξης στο ψυγείο για να ολοκληρωθεί η τέλεια υφή. Έτσι, συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 3 ώρες και 5 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ σοκολάτας σας βγαίνει υπέροχο, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λαδώσει καλά το ταψί για να μην κολλήσει το κέικ.
  2. Χρησιμοποιήστε κράκερ σοκολάτας καλής ποιότητας που θα κρατήσετε καλά το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
  3. Χτυπάμε το κουρκούτι μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβόλους για βελούδινη υφή.
  4. Στρώστε τα κράκερ ομοιόμορφα για να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη κατανομή σε όλο το κέικ.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε στο ψυγείο γιατί χρειάζεται χρόνο για να σταθεροποιηθεί σωστά.
  6. Για μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείτε να σερβίρετε το κέικ σοκολάτας με κράκερ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Απολαύστε τη διαδικασία προετοιμασίας αυτού του υπέροχου γλυκού και απολαύστε κάθε μπουκιά από το λαχταριστό κέικ σοκολάτας!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
11g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
45 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
28 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε το κέικ σοκολάτας με μια νότα κομψότητα! Πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη για ένα κλασικό φινίρισμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε λιωμένη σοκολάτα πάνω από το κέικ και να γαρνίρετε με φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική παρουσία. Οι πλούσιες γεύσεις του κέικ συνδυάζονται τέλεια με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί στο πλάι. Η κρεμώδης και η λεία υφή του παγωτού ή της σαντιγί συμπληρώνει την τραγανότητα των κράκερ σοκολάτας, δημιουργώντας μια απολαυστική αντίθεση σε κάθε μπουκιά.

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγη περισσότερη δημιουργικότητα στην παρουσίασή σας, μπορείτε να κόψετε το κέικ σοκολάτας σε μεμονωμένες φέτες και να τις τακτοποιήσετε σε ένα πιάτο γλυκό με λίγο σάλτσα σοκολάτας. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω για πρόσθετη υφή και οπτική γοητεία.

Για όσους προτιμούν μια ελαφριά πικάντικη γεύση, μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με πλευρά από φρέσκα μούρα, όπως φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα. Η φυσική γλυκύτητα και ο χυμός των μούρων παρέχουν μια αναζωογονητική ισορροπία στον πλούτο του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διασφαλίσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του κέικ σοκολάτας, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το παγωμένο περιβάλλον θα βοηθήσει στη διατήρηση της υφής του και θα αποτρέψει την ξήρανση του. Συνιστάται η κατανάλωση του κέικ εντός 2-3 ημερών από την προετοιμασία για την καλύτερη γεύση και εμπειρία.

Αν σας περισσέψει, φροντίστε να καλύψετε σωστά το κέικ για να μην περιέχει τυχόν μυρωδιές από το ψυγείο. Θυμηθείτε να το βγάλετε από το ψυγείο και να το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε ξανά για τις γεμάτες γεύση του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ το κέικ σοκολάτας είναι αναμφίβολα μια παράθεση απόλαυσης, συγκεκριμένα από τα συστατικά που προτείνουν ορισμένες ειδικές ιδιότητες για την υγεία:

  1. Μαύρη σοκολάτα: Η σκόνη κακάο, ένα βασικό συστατικό της μαύρης σοκολάτας, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς όταν καταναλώνεται με μέτρο.

  2. Αυγά: Τα αυγά είναι μια πηγή πρωτεϊνών και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως οι καλές βιταμίνες A, B12 και D. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών και υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

  3. Βούτυρο: Αν και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, το βούτυρο περιέχει μικρές ποσότητες βιταμινών Α και Ε. Προσθέτει πλούσιο στο κέικ, αλλά θα πρέπει να καταναλωθεί με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

  4. Κάκαο σε σκόνη: Η φυσική σκόνη κακάο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μετάλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Μπορεί επίσης να έχει ενισχύσει τη διάθεση λόγω της περιεκτικότητάς του σε φαινυλαιθυλαμίνη και θεοβρωμίνη.

Ενώ το κέικ σοκολάτας κράκερ πρέπει να απολαμβάνετε ως περιστασιακή απόλαυση, αυτά τα συστατικά μπορούν να προσφέρουν ορισμένες διατροφικές επιλογές παράλληλα με τις απολαυστικές γεύσεις τους.

Παρόμοιες συνταγές

Σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και τραγανής κρούστας, μπορεί να σας αρέσουν και οι παρακάτω συνταγές:

  1. Πουτίγκα με μπισκότα σοκολάτας: Παρόμοια με το κέικ σοκολάτας κράκερ, αυτή η συνταγή στρώνει μπισκότα με γεύση σοκολάτας με ένα κρεμώδες μείγμα και το βάζει στο ψυγείο για ένα λαχταριστό και εύκολο στην παρασκευή σπιτιών.

  2. Κέικ παγωτού: Αυτό το κέικ χωρίς ψήσιμο διαθέτει στρώσεις από μπισκότα ή κράκερ ανάμεσα σε σαντιγί ή πουτίγκα. Κρυώνεται όλη τη νύχτα, αφήνοντας τα μπισκότα να μαλακώσουν και να δημιουργήσουν μια παραδεισένια απόλαυση.

  3. Φλοιός σοκολάτας: Η λιωμένη σοκολάτα συνδυάζεται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή θρυμματισμένα μπισκότα, στη συνέχεια απλώνεται και ψυχώνεται μέχρι να στερεοποιηθεί. Προσφέρει μια προσαρμόσιμη και νόστιμη επιλογή σνακ.

Αυτές οι συνταγές μοιράζονται το θέμα του συνδυασμού της σοκολάτας με ένα τραγανό στοιχείο, παρέχοντας απολαυστικές υφές και γεύσεις που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας για γλυκό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτό το λαχταριστό κέικ σοκολάτας κράκερ προέρχεται από τη δημιουργικότητα και το πάθος διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και η Christina Tosi. Αυτά τα ταλαντούχα άτομα έχουν επανάσταση στον κόσμο των επιδορπίων μέσω των καινοτόμων συνδυασμών και των μοναδικών προσεγγίσεων στο ψήσιμο.

Ο Pierre Hermé, που συχνά αναφέρεται ως ο «Πικάσο της ζαχαροπλαστικής», είναι γνωστός για τις εξαιρετικές δημιουργίες του που εξισορροπούν άψογες τις γεύσεις και τις υφές. Η δεξιοτεχνία του στη σοκολάτα και η αφοσίωσή του σε ποιοτικά συστατικά που έχουν κάνει σύμβολο στον γαστρονομικό κόσμο.

Η Χριστίνα Τόση, η ίδρυση του Milk Bar, έχει αποκτήσει φήμη για την παιδική και εφευρετική της προσέγγιση στο ψήσιμο. Η χαρακτηριστική της πίτα κρακ, η οποία έχει βουτυρώδη κρούστα, έχει εμπνεύσει τη χρήση κρακέρ σε αυτό το κέικ σοκολάτας ως βασικό συστατικό.

Τόσο ο Pierre Hermé όσο και η Χριστίνα Τόση χρησιμοποιεί ως απίστευτες πηγές έμπνευσης για αυτήν τη συνταγή, δείχνοντας πώς τα απλά υλικά μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικά επιδόρπια που ευχαριστούν τόσο τον ουρανίσκο όσο και το μάτι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button