Εύκολες συνταγές

Συνταγή για προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην παραδεισένια απόλαυση του προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό. Αυτό το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο είναι μια συμφωνία από λεπτή ζύμη choux, βελούδινο παγωτό βανίλια και λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών που θα σας αφήσουν να λαχταράτε για περισσότερα. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από αυτό το κομψό και παρακμιακό επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει το γλυκό σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Για τα Προφιτερόλ:
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Για το σερβίρισμα:

1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Παγωτό βανίλια

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρέσκα μούρα (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 μεγάλα αυγά

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο, θα δημιουργήσετε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Ξύλινο κουτάλι
– Μπολ ανάμειξης
– Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
– Σάκος σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη
– Ταψί
– Σχάρα ψύξης
– Μικρή κατσαρόλα
– Χτυπήστε με σύρμα
– Πιάτα ή μπολ σερβιρίσματος
– Προαιρετικά: φρέσκα μούρα για γαρνιτούρα

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F (220°C).
2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μια βράση το μείγμα.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι μονομιάς. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία μπάλα και να απομακρυνθεί από τα πλαϊνά του τηγανιού. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «μαγείρεμα της ζύμης».
4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για μερικά λεπτά.
5. Προσθέστε τα αυγά, μια κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή.
6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα με στρογγυλή άκρη.
7. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το φαινόμενο μικρούς σωρούς ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
8. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα προφιτερόλ, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
9. Βγάζετε τα προιόντα από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε σχάρα ψυχής για να κρυώσετε εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης και ψησίματος. Μπορεί να φαίνεται ως μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει κάθε δευτερόλεπτο.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, έχουμε μερικές συστάσεις για τα συστατικά για να κάνετε αυτή τη συνταγή κατάλληλη για τις διατροφικές σας προτιμήσεις. Ακολουθούν ορισμένες αντικαταστάσεις για vegan που μπορείτε να εξετάσετε:
– Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
– Χρησιμοποιήστε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, αντί για κανονική γάλα στη σάλτσα σοκολάτας.
– Αναζητήστε μαύρη σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά για να χρησιμοποιήσετε τόσο στη σάλτσα σοκολάτας όσο και ως επικάλυψη.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές για να διασφαλίσουμε ότι το προφητικό σας με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό έχει τέλεια εμφάνιση:
– Φροντίστε να μετρήσετε τα υλικά με ακρίβεια, ειδικά όταν πρόκειται για αλεύρι και αυγά. Οι ακριβείς μετρήσεις θα βοηθήσουν στην επιλογή της επιθυμητής υφής.
– Όταν μαγειρεύετε τη ζύμη στην εστία, φροντίστε να ανακατευτείτε δυνατά για να ενσωματωθείτε στον αέρα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ελαφρών και ευάερων προφιτερόλ.
– Χρησιμοποιήστε μια σακούλα σωληνώσεων με στρογγυλή άκρη για να βάλετε τη ζύμη στο ταψί. Αυτό θα δώσει στο προφιτερόλ σας ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος.
– Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνονται τα προφιτερόλ, γιατί μπορεί να ξεφουσκώσουν. Η υπομονή είναι το κλειδί!
– Αφήστε τα προφιτερόλ να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα ψύξης πριν τα γεμίσετε. Αυτό που θα αποτρέψει από το να γίνουν μουσκεμένα.
– Περιχύνετε τη σάλτσα σοκολάτας πάνω από το προφιτερόλ λίγο πριν το σερβίρετε. Προσθέτει μια όμορφη τελική πινελιά και ενισχύει τη συνολική γεύση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια επισκόπηση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (συμπεριλαμβανομένου του παγωτού βανίλια και της σάλτσας σοκολάτας):

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη
Παχιά
Υδατάνθρακες
Ζάχαρη
Ίνα
Νάτριο

300
6g
18g
30 g
15 g
2g
100 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση αυτού του γλυκού, μπορείτε να λάβετε υπόψη τις υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών και παρουσίασης:
– Το κάνει ένα-δυο προφιτερόλ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος ή σε ένα μπολ.
– Περιχύστε γενναιόδωρα τη σάλτσα σοκολάτας πάνω από το προφιτερόλ, αφήνοντάς το να πέσει δελεαστικά από τις πλευρές τους.
– Προαιρετικά, γαρνίρετε με λίγα φρέσκα μούρα για έντονο χρώμα και πρόσθετη φρεσκάδα.
– Εξετάστε το ενδεχόμενο να σερβίρετε μαζί το προφητικό μια μπάλα παγωτό με βανίλια για να δημιουργήσετε απολαυστική αντίθεση θερμοκρασίας και υφής.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε εναλλακτικές επιλογές, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το προφητικό με μια κούκλα σαντιγί ή ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, γι’ αυτό δεν διατηρείτε να γίνετε δημιουργικοί!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Profiteroles σας με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:
– Αν σας περισσέψει προφιτερόλ, φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 ημέρα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα.
– Αν προτιμάτε να φτιάξετε τα προφιτερόλ από πριν, μπορείτε να τα καταψύξετε αφού κρυώσετε τελείως. Το σημείο σε ένα δοχείο ή σακουλάκι κατάλληλο για κατάψυξη, χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.
– Η σάλτσα σοκολάτας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 1 εβδομάδα. Ζεσταίνετε το απαλά πριν το σερβίρετε, τοποθετείτε το δοχείο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ το προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό είναι αναμφίβολα απολαυστικές λιχουδιές, ορισμένα συστατικά προσφέρουν δυνητικά χαρακτηριστικά για την υγεία:
– Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς και να προσφέρουν αποτελέσματα στη διάθεση.
– Το παγωτό βανίλια, αν και είναι πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά, μπορεί να προσφέρει πηγή ασβεστίου και φωσφόρου.
– Τα μούρα, εάν περιλαμβάνονται ως γαρνιτούρα, είναι γεμάτα με βιταμίνες, μετάλλα και φυτικές ίνες, προσφέροντας αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις εγκαταστάσεις.

Να θυμάστε ότι το μέτρο είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε τέτοια επιδόρπια και είναι σημαντικό να ενσωματώσετε μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή για τη μεγάλη ευεξία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαμβάνετε το προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό, ίσως

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button