Εύκολες συνταγές

Συνταγή Trifle με σοκολάτα και φράουλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό πλούσιας σοκολάτας και λαχταριστών φραουλών με αυτή την παραδεισένια συνταγή σοκολάτας και φράουλας Trifle. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων και υφών, που εγγυάται ότι θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα κάνει κάθε περίσταση ιδιαίτερα ξεχωριστή. Με στρώματα με υγρό κέικ σοκολάτας, γλυκιά κομπόστα φράουλας, βελούδινη μους σοκολάτας και κρεμώδη σαντιγί, κάθε κουταλιά προσφέρει μια συμφωνία γεύσης που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Κέικ σοκολάτας
1 (9 ίντσες)

Φρέσκιες φράουλες
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 φλιτζάνι

Νερό
1/4 φλιτζάνι

άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας

Χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρη σοκολάτα
8 ουγγιές

Βαριά κρέμα
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

σαντιγί
για γαρνιτούρα

Ξέσματα σοκολάτας
για γαρνιτούρα

Φρέσκα φύλλα μέντας
για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το δελεαστικό σοκολάτα και φράουλα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • μικρό πιάτο 9 ιντσών ή γυάλινο μπολ: Ένα διαφανές πιάτο προσθέτει μια οπτική γοητεία στις στρώσεις αυτού του γλυκού.
  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά μπολ για την προετοιμασία της κομπόστας φράουλας, της μους σοκολάτας και της σαντιγί.
  • Χτυπάμε: Απαραίτητο για την ομαλή ανάμειξη των συστατικών και τη δημιουργία αφράτων υφών.
  • Σατέλα: Απαιτείται για να μαγειρέψετε την κομπόστα φράουλας και να λιώσετε τη σοκολάτα.
  • Λαστιχένια σπάτουλα: Χρήσιμη για το ξύσιμο των πλευρών των μπολ και των κατσαρολών.
  • Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις εξασφαλίζουν τέλεια ισορροπία γεύσεων.
  • Μαχαίρι και ξύλο κοπής: Για να κόψετε τις φρέσκες φράουλες και να το γαρνίρετε.
  • Κουτάλια σερβιρίσματος: Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο γλυκό με φινέτσα.

Προετοιμασία

1. Ετοιμάζουμε την κομπόστα φράουλας:
– Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις φρέσκες φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
– Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις φράουλες, την κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό, το καλαμποκάλευρο και το χυμό λεμονιού.
– Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει σε σύσταση σαν μαρμελάδα. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

  1. Ετοιμάστε τη μους σοκολάτας:

    • Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα ή φούρνο μικροκυμάτων.
    • Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε την παχιά κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
    • Διπλώστε απαλά τη λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Συναρμολογήστε το μικροσκοπικό:

    • Κόψτε το κέικ σοκολάτας σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.
    • Στο σκεύος, απλώστε τους μισούς κύβους του κέικ σοκολάτας στο κάτω μέρος.
    • Απλώστε τη μισή κουταλιά της κομπόστας φράουλας πάνω από τη στρώση του κέικ, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
    • Ρίξτε τη μισή μους σοκολάτας πάνω από τη στρώση φράουλας, λειάνοντάς την με μια σπάτουλα.
    • Επαναλάβετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο κέικ, κομπόστα και μους.
    • Ολοκληρώστε προσθέτοντας μια γενναιόδωρη ποσότητα σαντιγί, τρίμματα σοκολάτας και φρέσκα φύλλα μέντας για μια κομψή πινελιά.
  3. Καλώστε και σερβίρετε:

    • Καλύψτε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους.
    • Σερβίρετε το Chocolate and Strawberry Trifle παγωμένο, είτε σε ατομικά ποτήρια γλυκού είτε αφαιρώντας το κατευθείαν από το πιάτο, αναδεικνύοντας τις όμορφες στρώσεις του.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του Trifle με σοκολάτα και φράουλα διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, απαιτείται επιπλέον χρόνος ψύξης τουλάχιστον 2 ωρών στο ψυγείο για να αναβαθμιστούν οι γεύσεις και να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή. Είναι σημαντικό να σχεδιάζετε ανάλογα για να αφήσετε αρκετό χρόνο τόσο για προετοιμασία όσο και για ψύξη.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν έναν βίγκαν τρόπο ζωής, μπορούν να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις για τη δημιουργία μιας φυτικής εκδοχής αυτού του γλυκού. Ακολουθούν μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να εξετάσετε:
– Αντικαταστήστε το κέικ σοκολάτας με ένα vegan κέικ σοκολάτας ή μπράουνι.
– Χρησιμοποιήστε κρέμα καρύδας αντί για παχύρρευστη κρέμα για τη μους σοκολάτας.
– Αντικαταστήστε τη ζάχαρη άχνη με μια εναλλακτική λύση φιλική προς τους vegan, όπως ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου.
– Επιλέξτε μια εναλλακτική σαντιγί χωρίς γαλακτοκομικά ή φτιάξτε τη δική σας χρησιμοποιώντας παγωμένη κρέμα καρύδας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βεβαιωθείτε ότι η μους σοκολάτας είναι ελαφριά και αέρινη, βεβαιωθείτε ότι η λιωμένη σοκολάτα έχει κρυώσει πριν τη διπλώσετε στη σαντιγί. Αυτό θα εμποδίσει τη σοκολάτα να λιώσει την κρέμα και θα διατηρήσει μια αφράτη υφή.

  • Κατά τη συναρμολόγηση του μικροσκοπίου, φροντίστε να κατανείμετε ομοιόμορφα τις στρώσεις του κέικ, της κομπόστας φράουλας και της μους σοκολάτας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι κάθε κουταλιά περιέχει έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.

  • Για μια πιο παρακμιακή περιστροφή, μπορείτε να ρίξετε λίγη γκανάζ σοκολάτας ανάμεσα στα στρώματα. Απλώς λιώστε λίγη σοκολάτα με μια πινελιά κρέμας μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή και, στη συνέχεια, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν την προσθέσετε στο ψιλοκόψιμο.

  • Για να γαρνίρετε το μικροπράγμα, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί! Δοκιμάστε να πασπαλίσετε από πάνω θρυμματισμένα μπισκότα, φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς ή επιπλέον φρέσκα φρούτα για πρόσθετη υφή και οπτική γοητεία.

  • Αν δεν έχετε ένα μικρό πιάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μεγάλο γυάλινο μπολ ή ατομικά ποτήρια γλυκού για να δημιουργήσετε μίνι μικροπράγματα. Απλώς προσαρμόστε ανάλογα το layering.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί η κατανομή των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα Chocolate and Strawberry Trifle:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
40 mg

Νάτριο
90 mg

Υδατάνθρακες
45 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
32g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το Chocolate and Strawberry Trifle με στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα ποτήρια γλυκού και να τα στρώσετε με τα ίδια συστατικά με το μεγαλύτερο πιάτο μικρού μεγέθους. Αυτό επιτρέπει μια πιο κομψή παρουσίαση και έλεγχο μερίδας. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε ποτήρι με μια κούκλα σαντιγί, τρίμματα σοκολάτας και μια φρέσκια φράουλα από πάνω.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σερβίρετε το ψιλοκομμένο με μια πλευρά παγωτό βανίλια ή μια μπάλα σορμπέ φράουλας. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο απόλαυσης και συμπληρώνει όμορφα τις γεύσεις του μικροσκοπίου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Μετά την προετοιμασία του Trifle Chocolate and Strawberry, είναι καλύτερο να το φυλάξετε στο ψυγείο. Καλύψτε καλά το ταψί με πλαστική μεμβράνη ή μεταφέρετε μεμονωμένα ποτήρια γλυκού σε αεροστεγή δοχεία. Αποθηκευμένο σωστά, το μικροσκοπικό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 2-3 ημέρες. Ωστόσο, συνιστάται να το καταναλώνετε εντός των πρώτων ή δύο ημερών για να απολαύσετε τη βέλτιστη φρεσκάδα και υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το Chocolate and Strawberry Trifle προσφέρει όχι μόνο μια απολαυστική γευστική εμπειρία αλλά και ορισμένα οφέλη για την υγεία από τα συστατικά του:

  • Φράουλες: Αυτά τα ζωντανά μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι γνωστό ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και προάγουν το υγιές δέρμα.

  • Μαύρη σοκολάτα: Η υψηλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να έχει πιθανά καρδιαγγειακά οφέλη. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεση και να συμβάλει στη συνολική ευεξία.

  • Σαντιγί: Αν και η σαντιγί είναι μια απόλαυση με μέτρο, παρέχει μια πηγή ασβεστίου και προσθέτει μια κρεμώδη υφή στο ψιλοπράσινο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το επιδόρπιο πρέπει να το απολαμβάνετε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και να το καταναλώνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς του σε θερμίδες και ζάχαρη.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και φρούτων, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ Black Forest: Ένα κλασικό γερμανικό επιδόρπιο με στρώσεις κέικ σοκολάτας, κεράσια και σαντιγί.
  2. Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας: Μια απλή και κομψή απόλαυση όπου οι φρέσκες φράουλες βυθίζονται σε λιωμένη σοκολάτα και κρυώνουν μέχρι να σφίξουν.
  3. Σοκολατένια μπανάνα Trifle: Αυτή η παραλλαγή συνδυάζει στρώσεις από κέικ σοκολάτας, κομμένες μπανάνες, μους σοκολάτας και σαντιγί για μια ευχάριστη ανανέωση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή είναι εμπνευσμένη από τον διάσημο σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Hermé και την καινοτόμο προσέγγισή του στο συνδυασμό γεύσεων και υφών στα επιδόρπια. Αντλώντας έμπνευση από τη φιλοσοφία του να χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας και να δημιουργεί αρμονικά γευστικά προφίλ, αυτή η συνταγή Trifle Chocolate and Strawberry Trifle αναπτύχθηκε για να προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία γλυκού που ενθουσιάζει τόσο τα μάτια όσο και τον ουρανίσκο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button