Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με σκούρα κρέμα φράουλα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις παραδεισένιες γεύσεις του κέικ μας με σκούρα κρέμα φράουλας! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει τη λαχταριστή γλυκύτητα των ώριμων φραουλών με την πλούσια και βελούδινη καλοσύνη της μαύρης κρέμας. Κάθε μπουκιά είναι μια απολαυστική έκρηξη γεύσης και υφής που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Είτε γιορτάζετε μια ειδική περίσταση είτε απλώς χαρίζετε στον εαυτό σας ένα κομμάτι ευτυχίας, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή για το κέικ με σκούρα κρέμα φράουλας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

½ φλιτζάνι
Άγλυκο κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Γάλα

½ φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2
Μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Βραστό νερό

2 φλιτζάνια
Φρέσκιες φράουλες

2 φλιτζάνια
Βαριά κρέμα

¼ φλιτζάνι
Ζάχαρη άχνη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δώσετε ζωή σε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σύρμα σχάρα
  • Σεπίπεδο μαχαιριού ή κέικ
  • Σπάτουλα όφσετ
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη με αστέρι (προαιρετικό)
  • Φρέσκιες φράουλες για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ. Στρώστε το κάτω μέρος με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση αργότερα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να ενωθεί καλά.
  4. Προσθέστε σταδιακά το βραστό νερό ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε το κουρκούτι. Το κουρκούτι θα είναι αραιό, αλλά αυτό είναι που δημιουργεί την υγρή υφή του κέικ.
  5. Ρίξτε το κουρκούτι ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  6. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή κέικ με σκούρα κρέμα φράουλας είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη μέτρηση και τον συνδυασμό των ξηρών συστατικών, την ανάμειξη των υγρών συστατικών και την προετοιμασία των ταψιών για κέικ. Δεν περιλαμβάνει το χρόνο ψησίματος και ψύξης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό βοηθά στην επίτευξη καλύτερης υφής στο κέικ.
  • Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους και βεβαιωθείτε ότι ενσωματώνεται ομαλά στη ζύμη.
  • Όταν προσθέτετε το βραστό νερό στο κουρκούτι, το κάνετε σταδιακά. Αυτό αποτρέπει το πιτσίλισμα και εξασφαλίζει την σχολαστική ανάμειξη.
  • Για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης φράουλας, πολτοποιήστε ένα φλιτζάνι φρέσκες φράουλες σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τον πουρέ στο κουρκούτι λίγο πριν τον ρίξετε στις φόρμες του κέικ.
  • Για να φτιάξετε σαντιγί, κρυώστε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατέψτε σε ένα κρύο μπολ ανάμειξης μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε άχνη ζάχαρη για να γλυκάνει όπως θέλετε.
  • Μόλις κρυώσουν τα κέικ, ισοπεδώστε τις κορυφές χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα αλφάδι για κέικ για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Χρησιμοποιήστε μια όφσετ σπάτουλα για να απλώσετε μια γενναιόδωρη στρώση σαντιγί πάνω από μια στρώση κέικ. Τακτοποιήστε τις κομμένες φράουλες πάνω από την κρέμα και μετά τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση κέικ από πάνω.
  • Διακοσμήστε το κέικ με ροζέτες σαντιγί με σωλήνες χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μύτη με αστέρι. Γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες για μια κομψή τελική πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για κάθε μερίδα του κέικ μας Strawberry Dark Cream:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
420

Συνολικό Λίπος
22g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
75 mg

Νάτριο
320 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
52 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
Πρωτεΐνη

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας και τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το Strawberry Dark Cream Cake, τοποθετήστε μια φέτα σε ένα πιάτο γλυκού ή βάση για κέικ. Συνδυάστε το με μια σαντιγί και γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη άχνη ή περιχύστε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Αυτό το κέικ συνδυάζεται καλά με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα δροσιστικό ποτήρι γάλα.

Αν ψάχνετε για εναλλακτικές επιλογές, σκεφτείτε να σερβίρετε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κομπόστα φρούτων δίπλα στο κέικ. Αυτές οι προσθήκες συμπληρώνουν υπέροχα τις γεύσεις της φράουλας και της σκούρας κρέμας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του κέικ σας Strawberry Dark Cream, είναι καλύτερο να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το κέικ θα παραμείνει υγρό και αρωματικό για έως και 3-4 ημέρες. Εάν σκοπεύετε να το διατηρήσετε περισσότερο, σκεφτείτε να καταψύξετε μεμονωμένες φέτες τυλιγμένες σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένες σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Ξεπαγώστε τις φέτες στο ψυγείο πριν τις σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

  • Φράουλες: Γεμάτες με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, οι φράουλες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προάγουν την υγεία του δέρματος.
  • Μαύρη κρέμα (βαριά κρέμα): Αν και η παχύρρευστη κρέμα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, παρέχει μια καλή πηγή υγιών λιπών και περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως A, D, E και K. Προσθέτει πλούσια υφή και γεύση στην τούρτα.
  • Κάκαο σε σκόνη: Το κακάο σε σκόνη είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της βελτίωσης της διάθεσης.
  • Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά όπως η χολίνη, η οποία υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου.
  • Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών όπως η βιταμίνη D και η Β12. Προάγει την υγεία των οστών και βοηθά στη διατήρηση ισχυρών μυών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε το κέικ με σκούρα κρέμα φράουλας, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ Μους σοκολάτας με βατόμουρο: Αυτό το παρακμιακό κέικ συνδυάζει στρώματα πλούσιου κέικ σοκολάτας με αφράτη μους με βατόμουρο για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
  2. Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι με βατόμουρο: Ένα υγρό και αφράτο κέικ με ζουμερά βατόμουρα και ξύσμα λεμονιού. Η προσθήκη γιαουρτιού προσθέτει επιπλέον υγρασία και μια διακριτική κρεμώδη υφή.
  3. Mango Panna Cotta με καρύδα: Μια τροπική ανανέωση στο κλασικό ιταλικό επιδόρπιο. Η κρεμώδης πανακότα καρύδας με έναν ζωντανό πουρέ μάνγκο δημιουργεί μια αναζωογονητική και εξωτική απόλαυση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Οι καινοτόμες δημιουργίες τους και η δέσμευσή τους στα ποιοτικά συστατικά έχουν εμπνεύσει αμέτρητους αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζοντας τις γεύσεις των φραουλών και της μαύρης κρέμας, αυτή η συνταγή στοχεύει να δημιουργήσει μια αρμονική ισορροπία γλυκύτητας και πλούτου, όπως και οι δημιουργίες αυτών των μαγειρικών δεξιοτεχνών.

Τώρα, ήρθε η ώρα να φορέσετε το καπέλο του σεφ σας, να συγκεντρώσετε τα υλικά και να ξεκινήσετε μια περιπέτεια ψησίματος για να δημιουργήσετε το δικό σας Strawberry Dark Cream Cake. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις γεύσεις σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτό το εξαιρετικό γλυκό! 🍓🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button